Hakkında inceliyoruz 5. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı Matematik Soruları Ve Cevapları.

Merhaba arkadaşlar! Bugün sizlere 5. sınıf 2. dönem 2. yazılı matematik soruları ve cevapları hakkında bilgi vereceğim. Mathisfun.com’da bulabileceğiniz bu sorular, matematik konularını pekiştirmek ve sınavlara hazırlanmak için oldukça faydalıdır. İşte size birkaç örnek soru ve çözümleri:

Soru 1:

Bir markette 120 adet elma bulunmaktadır. Bu elmaların 1/4’ü kırmızı, geri kalanı yeşil renklidir. Kaç adet kırmızı elma vardır?

Çözüm:

Elmaların 1/4’ü kırmızı olduğuna göre, kırmızı elmaların sayısı 120 x 1/4 = 30’dur. Yani markette 30 adet kırmızı elma bulunmaktadır.

Soru 2:

Bir okulun 5. sınıfında 25 öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerin 3/5’i kız, geri kalanı erkektir. Kaç adet erkek öğrenci vardır?

Çözüm:

Öğrencilerin 3/5’i kız olduğuna göre, erkek öğrencilerin sayısı 25 x 3/5 = 15’tir. Yani sınıfta 15 erkek öğrenci bulunmaktadır.

Soru 3:

Bir kutuda 40 adet çikolata bulunmaktadır. Bu çikolataların 1/8’i bitter, geri kalanı sütlüdür. Kaç adet sütlü çikolata vardır?

Çözüm:

Çikolataların 1/8’i bitter olduğuna göre, sütlü çikolataların sayısı 40 x 7/8 = 35’tir. Yani kutuda 35 adet sütlü çikolata bulunmaktadır.

İşte size verdiğim örneklerde görüldüğü gibi, 5. sınıf matematik sorularını çözmek oldukça kolaydır. Bu soruların çözümlerini anladıktan sonra diğer soruları da rahatlıkla çözebilirsiniz. Eğer daha fazla soru çözmek isterseniz, Mathisfun.com’u ziyaret edebilirsiniz. Başarılar dilerim!

Categorized in:

Sinif,

Tagged in:

, ,